Sayfalar

Bu Blogda Ara

Tek Türkiye Final Videoları

6 Haziran 2012 Çarşamba

Ayna Mekke 2 Fragman

Ayna Mekke 2 Fragman

Ayna’nın Mekke’deki seyahati devam ediyor.
 Resim

Hz. Muhammed (S.A.V.) ile Hz. Ebubekir’in Hicret sırasında 3 gün misafir kaldıkları Serv mağarasına gitmek için Serv Dağına tırmanıyoruz. Müşrikler Hz. Muhammed (S.A.V.) ile Hz. Ebubekir’in izlerini sürmüşler ve mağaranın ağzına kadar gelmişlerdi. Ancak mağaranın ağzına yuva yapan güvercin, ve ağlarını ören örümcekten dolayı Peygamber efendimizi ve Hz. Ebubekir’i bulamadan geri dönmüşlerdi. Hz. Muhammed (S.A.V.) Serv mağarasında 3 gün kalır ve ortalık sakinleşince de Medine’ye doğru yola çıkar.
Arafat’a geliyoruz şimdi de. Peygamber Efendimiz Rahmet Dağının eteklerinde vakfeye durmuş ve ümmeti için çok dua etmişti. Zilhiccenin 9. günü yani arife günü Arafat’ta vakfeye durmak haccın rükünlerindendir.
Rahmet Dağına tırmanıyoruz. Cebel-i Rahme yani Rahmet Dağının Hz. Adem’le Havva annemizin dünyada ilk buluştukları yer olduğu ifade ediliyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in veda hutbesini verdiği yerdeyiz. Peygamber Efendimiz veda haccında buraya gelmiş ve öğle vaktinde öğle ve ikindi namazlarını cem ederek kıldırmıştı. Ve ardından da veda hutbesini vermişti. 120 bin sahabe gözyaşları içerisinde veda hutbesini dinlemişti.

Müzdelife ile Mekke arasındaki Mina’ya geliyoruz. Burada büyük, orta ve küçük şeytanı temsil eden yerler var. Bayramın 1. Günü hacılar 7 tane taş atarak büyük şeytanı taşlıyorlar. Bayramın 2. ve 3. gününde de her 3 şeytanı taşlıyorlar. Hacıların şeytan taşlama sırasında 3 gün boyunca kaldıkları çadırları da görüyoruz.
Mekke ve Medine ile ilgili çok önemli eserlerin sergilendiği müzedeyiz. 2004 yılında açılan Harameyn-i Şerifeyn Müzesi Mekke’de Hudeybiye yolu üzerinde. Osmanlı döneminden kalma tekerlekli ahşap Kabe merdivenini. 1825 tarihli bu merdiven ecdadımızdan kalan eserlerden sadece bir tanesi.

Kabe örtüsünün dokunduğu ve üzerindeki yazılarının işlendiği bir fabrikayı sizler için ekranlara getiriyoruz. Saf ipek üzerine altın işlemeli örtü 3 aylık bir çalışma sonucu dokunuyor. Mekke’de bulunan Kabe-i Şerif Kisve Fabrikası, yılın 3 ayında çalışıyor ve yalnızca Kabe’nin örtüsünü dokuyor. Örtü, siyah boya ile boyanmış halis ipekten üretiliyor. Örtü üzerindeki yazılar gümüş ve altın kullanılarak el işlemesiyle yazılıyor. 240 kişinin dikiminde çalıştığı Kabe örtüsünün maliyeti 4.5 milyon doları yani yaklaşık 8 milyon lirayı buluyor.

Ayna Mekke -2

Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

http://www.samanyolufanlari.com/index.php